15% på ALT

Seiko

Forbrukere tenker ofte at klokker fra Seiko som er så anerkjente for den fremtredende teknologien og de eksklusive designene vil være altfor dyre. Det er nemlig vanlig å tenke at luksusklokker koster en liten formue. Det motbeviser Seiko. Klokkene fra Seiko har derfor gjort seg fortjent i å bli anerkjent som det foretrukne valget når det gjelder luksusklokker man har råd til. Her går kvalitet, teknologi og design ganske enkelt opp i en høyere enhet.

Autorisert forhandler av Seiko Klokker

DesignerKlokker.no er spesielt utpekt som autorisert online nettforhandler av Seiko klokker i Norge. For deg som kunde betyr det at et kjøp hos oss alltid inkluderer: et stemplet garantibevis for din Seiko-klokke, en eksklusiv og pen gaveeske. Vi kjøper våre produkter direkte fra den norsk distributøren Optura AS, dette sikrer deg en ekte vare og det medfølger selvfølgelig original emballasje samt et stemplet garantibevis.

Se vores store udvalg af ure fra Seiko

Seiko klokker har over 100 års erfaring når det kommer til design og teknologi. Seiko firmaet har blitt kjent som en frontløper i dets felt ved blant annet å ha skapt klokker som Kvarts klokker, Kinetiske klokker, Termiske kinetiske klokker og Spring Drive urverket.

Se vårt store utvalg av Seiko herreklokker og dameklokker – eller bli klokere på klokkenes historie og designs nederst på siden.

Historien om Seiko klokker

Helt tilbake i 1881 åpnet en mann ved navn Kintaro Hattori en klokkebutikk i Tokyo. Denne mannen skulle senere vise seg å bli kjent som Japans «konge av klokker». Han etablerte en organisasjon for moderne fremstilling av klokker i Japan. Klokkemerket ble kalt Seikosha.
Butikken er den direkte stamfaren til det nåværende Seiko selskapet i Tokyo – som er moderselskapet til det amerikanske Seiko selskapet.

Da Hattori hørte at en fabrikkbygning nær hans hjemby sto ledig, valgte han å kjøpe den og det tok ikke lang tid før han ansatte 10 medarbeidere. 2 måneder etter fabrikkens åpning ble det første dusinet Seiko veggklokker produsert.

Til å starte med var det kun veggklokker som ble produsert på fabrikken, men i 1895 begynte produksjonen av Seiko lommeklokker etterfulgt av alarmklokken i 1899 og bordklokken samt klokker med musikk i 1902.

Seiko armbåndsklokker

I 1912 begynte Hattori å vurdere en produksjon av japanske armbåndsklokker. Det følgende året begynte hans firma derfor å jobbe med den første Seikosha armbåndsklokken.

Det var den første armbåndsklokken som noensinne var fremstilt i Japan. Armbåndsklokkene ble solgt under navnet «Laurel». Først i 1924, 43 år etter firmaets oppstart, ble armbåndsklokkene solgt under navnet «Seiko» som vi i dag kjenner merket som. I 1956 produserte Seiko den første selvopptrekkende armbåndsklokken laget i Japan.

Seiko klokker: Verdens første nøyaktige klokke

I 1964 produserte Seiko verdens første kvarts kronometer. Seiko ble dermed den offisielle tidtakeren ved de Olympiske sommerlekene i Tokyo. Seiko har hatt den æren å fungere som offisielle tidtaker for mange ulike atletiske konkurranser.

I 1968 introduserte Seiko den første kvarts veggklokke. Det følgende året, i 1969, introduserte de den første kvarts armbåndsklokken.

Det samme året begynte Tiffany & Co. å selge Seiko Astron 35SQ som var laget i 18 karat gull.

Moderne Seiko klokker

Siden den gangen har det vært mange moderne utviklinger av klokker rundt omkring i verden. Selv om tidene har skiftet, har Seiko likevel alltid fortsatt med å være i det førende feltet innen klokkebransjen.

Gjennom de neste årene introduserte Seiko mange klokker som verden aldri har sett maken til. Blant annet den første multi-funksjonelle klokken og den første LCD kvarts klokken med sekssifret digitalt display.

Kinetiske Seiko klokker

I 1992 presenterte Seiko verdens første kinetiske klokker. Denne klokken kan man gjerne kalle for miljøbevisst. Det kinetiske klokkeverket i kinetiske Seiko klokker er drevet uten batteri. Klokken drives derimot ved armbevegelser når man har klokken på.

Man kan lade klokken til å gå i 4 timer bare ved 20 sekunders bevegelse. De nyere modellene kan også fortelle hvor mye energi klokken har så du ikke går tom for strøm.

I 1998 ble den neste Seiko-klokke teknologien introdusert. Denne kalte de «thermal kinetic watch». Thermal kinetisk energi bruker mirakuløst varmen fra kroppen din til å drive klokken.

Mekanisk klokke fra Seiko

Det siste nye i Seiko klokke teknologien ender ringen. Dette er nemlig et mekanisk klokkeverk. Mekaniske klokker er drevet ved at man trekker opp en fjær inne i klokken.

Mekaniske klokker er annerledes fra andre former av klokker. Dette skyldes at de kun bruker mekaniske deler til å kjøre. Det spesielle ved Seikos nyeste mekaniske klokke er dog at klokken kan gå i 40 timer ved å skru kun én enkelt gang. De kaller denne klokken for Seiko Spring Drive.

Seiko Spring Drive

Den første Spring Drive klokken ble introdusert av Seiko i 1999. Det er karakterisert ved å gi mer energi og ved å ha en mykere klokkegang enn konkurrentene. Det vil si at klokkeviserene beveger seg nesten helt trinnløst. Klokkeverket som sitter i disse Seiko Spring drive klokkene heter Spron 510. Dette klokkeverket sørger for at viserene beveges med 8 bevegelser i sekundet, noe som gir men en myk bevegelse av viserene. Seiko kaller denne teknologien for Tidens sanne natur.

Seiko klokker og kolleksjoner

Deres produktlinje av teknologiske klokker inkluderer blant andet:

Seiko Kinetic Perpetual
Seiko Chronograph (Kronograf)
Seiko Kinetic Auto Relay
Seiko Analog Digital
Seiko Flight computer
Seiko Perpetual Calender (Evighetskalender)

Hvorfor velge en klokke fra Seiko?

Klokker er klassiske! De er en viktig del av en enhver garderobe, men de skal også signalere stil og funksjonalitet for den som bærer klokken. Seiko klokker har gjennom tidene alltid vært utrolig populære klokker - både som gave til den man har kjær og som en gave til seg selv når man skal unne seg noe fint. De fleste Seiko klokkene er designet til å være vanntette.

Hjelp til å velge din Seiko klokke

Når du skal velge en Seiko-klokke er det forskjellige spørsmål som kan hjelpe deg til å velge.

Hvilken type klokke foretrekker du? Mekanisk, automatisk, digitalt, kinetisk drevet klokke. Hvilket materiale skal klokkereimen/lenken være av? Stål, gull, sølv, titan, gummi/plastikk. Hvilken farge kan du tenke deg på urskiven? Hvilket materiale skal klokkekassen være laget av? Stål, gull, sølv, TICN eller en titanklokke? Skal det være vanntett og ned til hvilken dybde? Hva skal klokken koste?

Når du først har fått en forståelse av de forskjellige likhetene og forskjellene de mange Seiko klokkene har, kan du begynne å velge din Seiko-klokke.

Side

We found 75 produkter

Side

We found 75 produkter